De toekomst van wonen voor jongeren: samen in ‘pods’?

Leven in 'pods'

In veel westerse landen rijzen de woonkosten de pan uit. Zo ook in San Francisco en Los Angeles, VS. Dat bracht een jonge onderneemster op het idee om een nieuwe vorm van wonen te introduceren: wonen in ‘pods’.

Een ‘pod’ (letterlijk: peul) is een woonplek waar een kleine groep bewoners dezelfde ruimte delen. Je hebt een eigen bed, maar geen enkele privacy. Voorzieningen zoals keuken, toilet en badkamer worden met elkaar gedeeld.

Je leert elkaar snel genoeg kennen,” zegt ‘podbewoner’ Stephen Johnson. “De andere bewoners worden vrienden van je.

Probleem opgelost?

Als de ‘pod’-bewoners waartussen je terechtkomt je toch niet zo bevallen, kun je verhuizen naar één van de andere locaties in de stad.

De kosten verschillen per locatie, maar bedragen gemiddeld zo’n 1.200 dollar per maand. Je kunt zo lang of kort blijven als je zelf wilt, zelfs één nacht is mogelijk.

De jonge onderneemster, de van oorsprong Russische Elvina Black, is enthousiast over haar initiatief, dat “PodShare” heet: “Het lost een probleem op. Als de huurprijzen hier in San Franciso ooit weer wat normaler worden, zal mijn bedrijf misschien weer verdwijnen. Want dan zullen mensen misschien weer wat meer privacy willen. En dat is ook goed.

Bekijk de onderstaande video van CNN. ‘Pods’ – de toekomst van wonen voor jonge mensen zonder topsalaris, ook in Nederland?

Bron: Newspunch.com

. . .

1 reactie op “De toekomst van wonen voor jongeren: samen in ‘pods’?

  1. mooie ontwikkeling. De jongeren van nu zijn niet meer geinteresseerd in huisje boompje beestje.
    Wat mij wel verwonderd is het enorme bedrag aan huur per maand.Voor jongeren met weinig geld is 1200 dollar/ 1100Euro
    een enorm bedrag. Misschien is hier een vergissing gemaakt. Zo niet dan is het een handige truc van een gewiekste zakenvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *