Thailand gaat in beslag genomen wiet verwerken tot zeer populaire wietolie voor patiënten

Cannabisplanten

Lange tijd werd in Thailand de in beslag genomen wiet van illegale kwekers, net zoals in de meeste landen wereldwijd, direct vernietigd. Maar nu niet meer.

Sinds de Thaise militaire regering cannabis voor medisch gebruik vorig jaar legaliseerde, is de populariteit van vooral het ‘wondermiddel’ wietolie geëxplodeerd.

De vraag ernaar vanuit ziekenhuizen neemt dusdanige vormen aan dat er bijna niet tegenop te kweken valt door de inmiddels opgerichte staatskwekerij daar.

Juridisch geen probleem


Niyom Termsrisuk

Dus maakt de overheid nu van de nood een deugd, en gaat het ook in beslag genomen partijen wiet uit het criminele circuit gebruiken om wietolie van te maken.

Recentelijk werd er weer een ton onderschept, en daar gaan nu maar liefst 600.000 flesjes wietolie van gemaakt worden.

Zo kunnen de Thaise patiënten met o.a. epilepsie, chronische pijn en Parkinson, voor wie medicinale cannabis inmiddels een goedgekeurd medicijn is, weer even vooruit!

Volgens Secretaris-generaal Niyom Termsrisuk van de Narcotics Control Board is dit juridisch gezien allemaal prima in orde.

Nederlandse overheid sjokt achter de feiten aan

In Nederland ziet de overheid wietolie vanwege het hoge gehalte THC nog steeds als een ‘harddrug’.

Het Zorginstituut Nederland, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid dat advies geeft over welke medicijnen vergoed dienen te worden door de zorgverzekeraars, beweert ondanks een karrevracht aan wetenschappelijk bewijs die o.a. op PubMed te vinden is, dat medicinale effectiviteit van cannabis nog altijd “niet bewezen” is.

Wietoliegebruikster

Gelukkig zijn er vanuit het volk inmiddels tal van initiatieven ontstaan die patiënten – voor wie medicinale cannabis vaak het enige middel is dat werkt, i.t.t. tot de chemische medicijnen van de farma – toch van wietolie, wietzetpillen en andere cannabismedicijnen voorzien.

Zoals Stichting Suver Nuver of onze eigen zustersite THC-Olie.nl, die het per post versturen voor een redelijk bedrag.

Bronnen: CNNBS.nl, NationThailand.com

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *