Cabal-kandidate voor Europese Commissie lijkt alsnog af te vallen

Ursula von der Leyen

Het zit de Cabal niet mee de laatste tijd.

Na o.a. het mislukken van het afzetten van president Assad in Syrië, de mislukte lancering van de fop-president Guaidó in Venezuela, de mislukte “Collusion“-aanklacht tegen Trump in de VS, de Italiaanse regering die het immigrantenplan voor de EU en de Europese anti-Rusland-propaganda in de wielen rijdt, de mislukte uitlokking van een oorlog met Iran via false flag-aanvallen op olietankers in de Golf van Oman en de arrestatie van Cabal-beschermeling Jeffrey Epstein, lijkt nu ook de gedroomde Cabal-kandidate voor het voozitterschap van de EU het toch niet te gaan halen.

Bilderberg

Terwijl de plannen er nog zo mooi voor klaar lagen: de Duitse Minister van Defensie Ursula von der Leyen (CDU) was sinds 2015 bijna ieder jaar (2016, 2018 en 2019) uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie, vermoedelijk om haar klaar te stomen voor de grote job die er voor haar aan zat te komen.

Zij moest namelijk voorzitter van de Europese Commissie worden en zou dan waarschijnlijk prioriteit moeten gaan geven aan de oprichting van een Europees leger. Want dat is goed voor de wapenindustrie en ook voor het de kop indrukken van Europese protestbewegingen zoals de Gele Hesjes.

Het spelletje van de benoeming verliep ook nog geheel volgens het draaiboek van vorige keren: laat eerst een tijdje een paar namen rondzoemen (waaronder ‘onze’ Frans Timmermans) waar uitvoerig over overlegd wordt door de Europese leiders, laat er vervolgens vertraging en tweespalt ontstaan, tover dan opeens een naam uit de hoge hoed waar alle vergadermoeie regeringsleiders ook wel akkoord mee kunnen gaan als compromis, et voilà: het bedje voor Ursula von der Leyen leek gespreid.

Kink

Maar nu dreigt er opeens toch een kink in de kabel te komen: het Europese Parlement, dat de benoeming van Von der Leyen moet goedkeuren, ligt onverwachts dwars. Men heeft kritiek op de selectieprocedure, zo heet het.

Zelfs verschillende sociaaldemocraten, normaal gesproken toch vaak goed voor een soepel één-tweetje met de christendemocraten om allerlei plannetjes er doorheen te jassen waar de Europese bevolking misschien niet zoveel wijzer van wordt maar de elite (en de Europarlementariërs zelf) des te meer, stemmen nu voorlopig tégen.

Ursula von der Leyen

Met de huidige verhoudingen kan de benoeming van Ursula von der Leyen niet doorgaan. Een dikke streep door de rekening dus, zo lijkt het. Wordt dit de zoveelste smadelijke nederlaag voor de Cabal de laatste tijd, of worden de Europese dwarsliggers de komende dagen toch nog succesvol de gewenste kant op gemasseerd, op wat voor manier dan ook?

De tijd zal het leren, maar als de Europarlementariërs weten wat werkelijk goed voor Europa is, tonen ze nu een keer ruggengraat. Dit is sowieso een tijd van verandering, dus waarom hier ook niet? 😉

Update 16 juli 2019: Jammer, toch weer het oude liedje met de EU: Von der Leyen als Voorzitter van de Europese Commissie gekozen.

Bron o.a. NOS.nl

. . .

1 reactie op “Cabal-kandidate voor Europese Commissie lijkt alsnog af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *