Hoe de cannabisplant je afweersysteem versterkt, je lichaam ontgift en als antibioticum werkt

Cannabisplanten

Nog steeds worden er bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen gedaan over de enorm geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant.

Het is al enige tijd bekend dat cannabis het inwendige endocannabinoïde systeem stimuleert, dat het lichaam van mens en dier in homeostase (balans) probeert te houden.

Maar ook de andere eigenschappen van deze bijzondere plant mogen niet onderschat worden.

De heilzame stofjes uit de plant, ook wel cannabinoïden geheten, hebben bijvoorbeeld ook een versterkend effect op ons immuunsysteem. Dat is wetenschappelijk bewezen en voor iedereen na te gaan die een bezoekje wil brengen aan een wetenschappelijk forum zoals PubMed.

Alle immuuncellen hebben CB-receptoren. Deze receptoren kunnen worden geblokkeerd door CRP’s (C-Reactieve Proteïnes); dit zijn eiwitten die vrijkomen bij chronische ontstekingsprocessen. Bijvoorbeeld vanwege een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam ten gevolge van een ongezond dieet, stress en/of een toxische overbelasting.

Tumoren kunnen ook stoffen produceren die CB-receptoren blokkeren en zo een deel van onze afweer uitschakelen.

THC deblokkeert geblokkeerde receptoren

Neurotransmitters

THC en CBD behoren tot de meest heilzame cannabinoïden. THC deblokkeert de door CRP’s geblokkeerde CB1- en CB2-receptoren, waardoor het endocannabinoïde systeem weer kan worden geactiveerd. Echter, door het langdurig bezet zijn van deze receptoren is ook de productie van endocannabinoïden afgenomen.

Door CBD-olie toe te dienen wordt ons endogene cannabinoïde systeem weer geactiveerd en het aantal CB-receptoren zal weer toenemen. Met als gevolg een verbetering van de homeostase en teruggang van de aanwezige ziekelijke processen.

Als het endogene cannabinoïde systeem weer op gang is gekomen, kan het ziekteproces weer onder controle van het immuunapparaat komen.

Het is dus niet zo dat er steeds meer cannabinoïden nodig zijn voor hetzelfde effect, zoals bij de meeste farmaceutische ‘geneesmiddelen’. Na verloop van tijd zal het endogene cannabinoïde systeem weer normaal gaan werken, soms is nog een enkel druppeltje CBD-olie/wietolie per dag aan te bevelen tot het ziekteproces volledig tot rust is gekomen.

Ontgifting

Door het gebruik van cannabisproducten kan er een lichamelijke ontgifting op gang komen. Hierdoor kunnen er in het begin vele afvalstoffen/medicijnresten in het lichaam vrijkomen waardoor er tijdelijk een verergering van klachten kan optreden.

Het is dan aan te raden om veel water te drinken voor een goede afvoer van deze afvalstoffen via de nieren.

De endocannabinoïden die het lichaam zelf aanmaakt (zoals anandamide) zijn niet helemaal hetzelfde als de fytocannabinoïden van de plant, maar hebben wel vrijwel dezelfde uitwerking op onze celreceptoren.

Ze werken als neurotransmitters die cellen beter met elkaar laten communiceren. Hoe beter cellen met elkaar communiceren, hoe beter ze zich tegen aanvallen van micro-organismen kunnen beschermen.

Door een optimaal functionerend afweersysteem kunnen ziekteverwekkers zoals bacteriën dus afgeweerd worden zoals geen enkel antibioticum dat kan.

Nieuw onderzoek

Een Australische universiteit is wat dat betreft een interessant onderzoek gestart: CBD als alternatief voor antibiotica.

Van THC bleef men nog af, waarschijnlijk omdat onderzoek daarnaar vaak lastig is i.v.m. de illegale status van THC (en de farma die als grootste financier van medisch-wetenschappelijk onderzoek iedere studie naar de natuurlijke supergenezer THC bij voorbaat afkeurt).

Toch waren ook de resultaten van CBD als antibioticum alleen al zeer veelbelovend te noemen. Dit onderzoek is volgens de Australische onderzoekers van wezenlijk belang, omdat de resistentie tegen antibiotica wereldwijd onrustbarende vormen aanneemt.

De onderzoekers hebben in een eerste verkenning CBD getest op een breed scala aan bacteriën, inclusief bacteriën (superbugs) waartegen de meest gebruikte antibiotica inmiddels niet meer helpen.

Snel

CBD bleek hetzelfde vermogen te hebben om bacteriën te doden als gewone antibiotica, zoals vancomycine en daptomycine. De onderzoekers hebben dit bijvoorbeeld getest op streptokokken, de veroorzakers van onder meer keelpijn.

CBD, een cannabinoïde waar je niet high van wordt i.t.t. THC, elimineerde deze bacterie in drie uur. Vancomycine doet daarover zes tot acht uur, aldus de onderzoekers.

THC-olie
THC-olie

Het is volgens de wetenschappers niet zo waarschijnlijk dat bacteriën resistent worden tegen CBD.

Bestel biologisch

Zowel THC-olie als CBD-olie zijn tegenwoordig eenvoudig via het internet te bestellen.

Let er wel op dat je biologische olie bestelt, want olie afkomstig van bespoten wiet bevat vaak hoge concentraties bestrijdingsgif, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor een lichaam dat wil herstellen van ziekte.

Vertrouwde online adressen voor biologische wietolie zijn o.a. Suver Nuver, THC-Olie.nl en Happy-CBD.com.

Bronnen o.a. Niburu.co en Medischdossier.org

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *