Liesbeth versloeg borstkanker en kreeg haar oude energie weer terug dankzij wietolie

Gisteren publiceerde de onvolprezen Stichting Mediwiet weer zo’n mooie video over de wondere werking van medicinale cannabis, oftewel mediwiet.

Aan het woord komt Liesbeth uit Zwolle. Bij haar sloeg in december 2016 het noodlot dubbel hard toe, want eerst kreeg ze een hartaanval, en toen ze daarvoor naar het ziekenhuis moest, werd daar ook nog eens borstkanker bij haar geconstateerd. Een agressieve vorm zelfs.

Dat kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Liesbeth, want zij was altijd een vitale vrouw geweest, die fulltime werkte en daarnaast nog twee opleidingen deed.

Uiteraard kwam het ziekenhuis met het gebruikelijke (en schadelijke) setje van chemo, bestraling, opereren, immunotherapie, hormoonbehandeling en een tas vol medicijnen aanzetten.

Wietplanten in de tuin

Cannabisplant

Liesbeth ging hier in eerste instantie in mee, maar op aanraden van een paar dierbaren ging ze daarnaast ook wietolie maken en gebruiken.

In haar tuin kweekte ze wat wietplanten van een THC-rijke cannabissoort. ’s Avonds nam ze een stuk of acht druppels van de zelfgemaakte THC-olie, en ’s ochtends gebruikte ze er CBD-olie bij.

Dat pakte uit zoals ze zelf niet had durven hopen. In oktober 2017 kon ze alweer aan het werk en had ze weer volop energie. Gedurende de hele chemokuur heeft ze niet één keer hoeven overgeven, zegt ze in gesprek met Wernard Bruining van Stichting Mediwiet.

Haar oncoloog zag tot zijn verbazing dat haar leverwaardes tijdens de kuur steeds beter werden, terwijl die normaal gesproken de andere kant op gaan door het krachtige chemo-gif.

Vertrouwen

Inmiddels heeft Liesbeth haar opleidingen afgemaakt en gaat het weer “supergoed” met haar, zoals ze zelf zegt.

Vooral het gevoel om zelf het heft in handen te nemen bij haar herstelproces gaf haar veel moed en vertrouwen in een goede afloop.

Bron: YouTube-kanaal Stichting Mediwiet

Bestellen
. . .

1 reactie op “Liesbeth versloeg borstkanker en kreeg haar oude energie weer terug dankzij wietolie

  1. Ik gebruik Wietolie al jaren blij mee ,
    Borstcancer nu huid , pijn in gewrichten etc. .
    Geef verlichting geen chemo maar CBD olie ,.
    Ben van 1939 , en doe gelukkig nog alles zelf eigen ritme ,.,.
    Groet ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *