Kelderende kijkcijfers en massa-ontslagen bij CNN: “Trump heeft CNN gebroken.”

CNN

Hoewel de nieuwszender CNN buitenshuis nog altijd een vrij goede reputatie geniet, vergaat het het Amerikaanse bedrijf in eigen land al tijden een stuk minder. Met name sinds bekend werd dat president Trump helemaal niet onder één hoedje gespeeld heeft met de Russen tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 – iets wat CNN ruim twee jaar lang vrijwel iedere dag als groot nieuws bracht – zijn de kijkcijfers in de VS gekelderd.

Van alle grote kabelnieuwsnetwerken zoals Fox News en CNMBC scoort CNN vaak het laagste.

Vrijdag werd bekend dat de dalende reclame-inkomsten de zender ertoe dwingen om hun afdeling die zich bezighoudt met gezondheid, en die over het algemeen als één van hun meest succesvolle takken wordt gezien, waarschijnlijk zal moeten sluiten. Een aanzienlijk deel van het personeel zal worden ontslagen – en dat terwijl CNN slechts enkele dagen daarvoor nog geruchten ontkend had dat er massa-ontslagen nodig zouden zijn.

‘Kleine herstructurering’

Specifieke details zijn nog niet bekend, maar een bron vertelde aan Fox News dat “in principe de hele gezondheidsdivisie zijn baan zal verliezen”. CNN zelf weigerde commentaar te geven aan Fox News, maar een CNN-woordvoerder erkende wel aan de website TVNewser: “In het kader van de normale gang van zaken heeft ons nieuwsgaringsteam eerder deze week een kleine herstructurering doorgevoerd die uiteindelijk 6-7 medewerkers binnen de Health Unit van CNN beïnvloedt.”

Eerder deze maand werd al bekend dat ongeveer 100 ervaren medewerkers CNN “vrijwillige gouden handdruk” hadden geaccepteerd, nadat geruchten over massa-ontslagen bij het linkse netwerk de ronde begonnen te doen ten gevolge van het feit dat CNN de laatste tijd zo slecht scoort.

Vijandigheid

De openlijke vijandigheid van CNN richting predident Trump lijkt de nieuwszender hierbij parten te spelen. Voormalig congreslid en CNN-medewerker Jack Kingston zei tegen de website Mediaite: “De meesten van ons zijn er onvrijwillig uit geperst. Ik heb daar twee jaar gewerkt en was zeker bereid om verder te gaan. Maar het werd me duidelijk dat wanneer CNN Republikeinen opvoert in hun uitzendingen, zij liever kiezen voor anti-Trump Republikeinen.”

Voormalig CNN-analist Stephen Moore liet aan Mediaite weten: “Welke Republikeinen laten zij nu nog zien? John Kasich? Hij heeft een hekel aan Trump! CNN is het ‘Wij Haten Trump’-netwerk geworden. Ze proberen Trump elk uur van elke dag te beschadigen en praten al twee jaar lang alleen maar over het rapport van Robert Mueller. Hoe slecht zien zij eruit nu blijkt dat er helemaal niets van waar was?”

Voormalig CNN-medewerker Buck Sexton vertelde aan Mediaite: “Mensen vragen me: hoe kon je ooit bij CNN werken? Ik vertel hen dan eerlijk dat CNN altijd links van het centrum is geweest, maar dat ze tenminste altijd echte conservatieven interviewden. Hoewel ze niet echt vriendelijk tegen hen waren, waren ze wel oprecht geïnteresseerd in een serieuze uitwisseling van ideeën. Maar Trump heeft CNN feitelijk gebroken.”

Bron: https://www.dailywire.com/news/47665/trump-broke-cnn-layoffs-continue-rock-far-left-ryan-saavedra

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *