Doutzen Kroes is wakker: pas op voor de straling van je mobieltje en 5G!

’s Neerlands bekendste fotomodel Doutzen Kroes geeft het goede voorbeeld als het gaat om zaken waar de gevestigde orde soms een wat al te eenzijdig beeld van laat zien. Ze slikt niet alles voor zoete koek, maar gaat gewoon zelf op onderzoek uit.

En dan komt ze dingen tegen die bijna nooit gemeld worden door de mainstream media, politiek en “toezichthouders” zoals het RIVM.

Een paar jaar geleden kwam ze er zo al achter dat de straling die van mobiele telefoons afkomt wel degelijk schadelijk kan zijn voor de mens, ondanks de sussende geluiden van de industrie.

Op Twitter vestigde zij de aandacht op een uitzending van Zembla, waarin niet alleen aangetoond werd dat elektromagnetische straling ongezond kan zijn voor onze lichaamscellen (bijvoorbeeld onze hersencellen), maar ook dat de industrie op grote schaal de wetenschappelijke literatuur op dit gebied vervuilt door regelmatig “wetenschappers” in te huren die voor een aantrekkelijke toelage best wel even een studie in elkaar willen flanzen die aantoont dat alle straling van mobieltjes helemaal “veilig” is.

Vorige week vestigde Doutzen opnieuw de aandacht op dit probleem, dit maal op Facebook.

Ze schrijft (in het Engels):

“Ik vroeg me altijd af wat het effect van straling van mijn mobiele telefoon was. Ik heb wat onderzoek gedaan en manieren gevonden om het effect van straling in mijn huishouden te verminderen. Wat ik ontdekte en wat ik probeer te doen:

  • Mijn telefoon in mijn tas dragen en deze ergens neerzetten wanneer ik kan (niet in mijn zak stoppen).
  • Mijn telefoon uitzetten (of in vliegtuigmodus als ik mijn alarm gebruik) wanneer ik naar bed ga.
  • Proberen mijn telefoon niet te gebruiken in afgesloten metalen ruimtes zoals een auto, lift, bus, trein of vliegtuig. De metalen omgeving reflecteert de golven, waardoor de blootstelling aan straling toeneemt.
  • Mijn tablet op tafel leggen (niet op mijn schoot), naast de draadloze straling stoot hij ook continu een laagfrequent magnetisch veld uit.
  • Kinderen hebben een dunnere schedel dan volwassenen, daarom dringt de straling van een mobiele telefoon dieper door in hun hersenen. Wij proberen ze nu op dezelfde manier op te voeden als toen we zelf jonger waren: met boeken en fysieke spelletjes.

Ik kwam achter deze petitie die nu loopt. Hij werd gestart omdat wetenschappers waarschuwen voor de 5G-plannen die eraan komen. De petitie roept op om de introductie van 5G te stoppen en juist meer bescherming te krijgen voor de straling die er nu al is (2G – 4G).

Nederlanders kunnen hier tekenen:
https://petities.nl/petitions/geen-5g-netwerk-maar-een-verlaagde-stralingsnorm?locale=nl

Bron: Facebook

. . .

1 reactie op “Doutzen Kroes is wakker: pas op voor de straling van je mobieltje en 5G!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *