Nieuwe gezondheidsrisico’s ontdekt rond 5G-netwerk

Een groep wetenschappers en artsen is begonnen met een hernieuwde campagne om te zorgen voor uitstel van de invoering van het nieuwe 5G-netwerk voor mobiele telefonie, nadat recente studies meer potentiële gezondheidsrisico’s aan het licht hebben gebracht.

5G-antenne

De 230 wetenschappers van over de hele wereld zeggen dat de elektromagnetische velden (EMV) die door 5G-netwerken worden opgewekt kunnen leiden tot een hoger risico op kanker, aantasting van de vruchtbaarheid en het ontstaan van neurologische aandoeningen, zoals leer- en geheugenstoornissen en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Oproep tot stopzetting van uitrol 5G-netwerk

De groep – genaamd de 5G Appeal – vraagt de Europese Unie om de ontwikkeling van het nieuwe netwerk een halt toe te roepen totdat onafhankelijke studies, niet gefinancierd door de mobiele-telefoonindustrie, hebben kunnen vaststellen wat de invloed van de technologie op de menselijke gezondheid is, vooral bij baby’s en kleine kinderen. De groep had al eerder een oproep gedaan aan de Verenigde Naties en aan regeringen, om de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aan te sporen ‘zich sterk in te spannen om de invoering van meer beschermende EMV-richtlijnen te bevorderen’.

Meer masten, meer straling

De wetenschappers maken zich vooral zorgen om de 5G-straling, omdat die alleen over korte afstanden werkt, wat betekent dat er meer masten moeten worden neergezet – in stedelijke gebieden misschien wel één mast op elke twaalf huizen. Dit zou ertoe leiden dat de blootstelling aan elektromagnetische straling enorm toeneemt.

Nieuw rapport van NTP: kanker bij dieren door EMV

De campagne werd in 2015 gestart, maar nu roepen zij opnieuw op tot een voorlopige stop op de uitrol van het 5G-netwerk, als gevolg van de publicatie van een nieuw rapport van het NTP (National Toxicology Program). Onderzoekers van NTP ontdekten een ‘statistisch significante’ toename van hersen- en hartkanker bij dieren die hadden blootgestaan aan elektromagnetische straling op een niveau dat ver onder de huidige veiligheidsgrens valt. Tevens stelden zij vast dat elektromagnetische straling het dieren- en plantenleven aantast.

Bron:
http://medischdossier.org/blog/387/?mc_cid=9fd776ed2d&mc_eid=7d21c5731b

. . .

3 reacties op “Nieuwe gezondheidsrisico’s ontdekt rond 5G-netwerk

  1. Alle netwerken,frequentie en 5G en alle Wifi-netwerken zijn schadelijk.Het zijn allemaal frequenties,die storen op een bepaald niveau.De consequenties en de storingen zijn enorm op de groei van planten en bomen en op de ontwikkeling van mens en van embryo enz.En het ontwikkelen van tumoren op zenuwen en neuropathie is allemaal te wijten aan 5G-netwerken of 4G-netwerken of welkenetwerken dan ook.Al dat is duidelijk,doch de commercie vindt dit ontwikkelen van deze netwerken zo belangrijk voor financieel gewin,dat men graag een aantal mensen daarvoor opoffert.Het heeft niets te maken met menslievendheid.Het is een commercieel gebeuren.Dat het steeds meer en steeds sneller moet en kan is een feit.Het is wel een voorloper voor iets heel anders.Uiteindelijk komt uit al dat grofstoffelijks iets veel beters vooort.Tot zo ver. groetjes Theo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *