Aluminium-deskundige: “Vaccins kunnen wel degelijk autisme veroorzaken.”

De Britse wetenschapper Christopher Exley (wiki, CV), hoogleraar aan de Universiteit van Keele in Engeland, doet als één van de weinigen onderzoek naar de effecten van aluminium op het menselijk lichaam. Aluminiumstoffen zoals aluminiumhydroxide en aluminiumfosfaat komen in 90% van alle vaccins voor als zogenaamde adjuvanten – hulpstoffen die een afweerreactie van het immuunsysteem moeten oproepen. Deze afweerreactie moet de geïnjecteerde verzwakte ziektekiemen waartegen het vaccin bedoeld is (de antigenen) dan hopelijk meer effect laten sorteren.

Maar, zo stelt Exley, niet alleen heeft een door aluminiumstoffen opgeroepen afweerreactie geen enkel effect op de werkzaamheid van een vaccin, ook komen de aluminiumstoffen vaak in de hersenen terecht, waar ze allerlei problemen veroorzaken. Laboratoriumonderzoek naar de breinen van overleden autisten en Alzheimerpatiënten toonde dat aan.

Exley: “Aluminium is de één na meest voorkomende stof in de aardkorst. Maar de méést voorkomende stof, namelijk silicium, werkt opvallend genoeg als een soort buffer die aluminium weghoudt van het leven. Aluminium is namelijk op geen enkele manier bruikbaar voor een levend organisme, het is alleen maar schadelijk. Vissen gaan er bijvoorbeeld heel snel dood aan als ze het binnenkrijgen. Mensen gaan er meestal niet direct dood aan, tenzij het direct in het brein terechtkomt in grote hoeveelheden.”

“Het duurde enige tijd voordat de wetenschap doorhad waar aluminium eigenlijk precies allemaal inzat. In de begindagen van nierdialyses bijvoorbeeld werd er gewoon gebruikgemaakt van kraanwater om de schadelijke stoffen uit het bloed van een nierpatiënt te halen. Men wist niet dat er in het kraanwater aluminium zat, dat door de dialyse juist in het bloed van de patiënt terechtkwam. Hierdoor overleden sommige patiënten.”

Overleden autisten

“Op onze universiteit besloten we om de effecten van aluminium op het brein, en de relatie met autisme te onderzoeken. Van de Oxford Brain Bank kregen we vijf bruikbare monsters van de breinen van overleden autisten toegestuurd. We troffen torenhoge concentraties aluminium aan. Het zat niet in de neuronen (hersencellen) zelf, maar in de omringende gliacellen, die de neuronen gezond moeten houden. Die verloren hierdoor een deel van hun functionaliteit, waardoor de hersencellen minder goed gingen functioneren.”

Christopher Exley: "Het transporteren van aluminium weg van de injectieplek door immuuncellen is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de soms ernstige bijwerkingen van vaccins, waaronder de dood."
Christopher Exley: “Het transporteren van aluminium weg van de injectieplek door immuuncellen is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de soms ernstige bijwerkingen van vaccins, waaronder de dood.”

“Het vervelende van aluminium is dat wanneer het in de hersens belandt, zo’n gliacel die het opneemt stresssignalen uitzendt naar het afweersysteem. De afweercellen bewegen zich dan naar het brein, maar vooral de macrofagen (grote afweercellen) hebben zich na een vaccinatie vaak zelf ook al volgezogen met aluminiumdeeltjes. Dus dan brengt zo’n macrofaag onbedoeld nog meer aluminium naar het brein, en kan het daar zorgen voor iets wat ook wel “encefalopathie” genoemd wordt: ziekte van de hersenen, zonder dat er een specifieke oorzaak mee bedoeld wordt.”

“In de breinen van de autisten, vaak nog jonge mensen, troffen wij vaak zelfs nog hogere concentraties aluminium aan dan in de breinen van mensen die overleden waren aan Alzheimer. Terwijl die in leeftijd varieerden van ergens achterin de 40, tot 80 jaar.”

“Sommige mensen zeggen: je krijgt maar een halve milligram aan aluminium binnen via vaccins, dat is veel minder dan er via je eten binnenkomt. Dat klopt, maar als je aluminium via je eten binnenkrijgt, gaat het door je darmen en daarna wordt het verwijderd door je lever. Je lever is namelijk je grootste ontgifter, die staat direct klaar om alles wat via je darmen passeert, te ontdoen van gifstoffen zoals aluminium. Als je aluminium injecteert via een vaccin, gaat het niet noodzakelijkerwijs door de lever, het kan eerst het hele lichaam doorgaan en daar opgenomen worden – zoals in de hersenen – voordat dat bloed eindelijk een keer door de lever gaat.”

Nauwelijks onderzocht

“Hoewel de farma beweert al haar medicijnen te controleren op veiligheid en effectiviteit, is alleen de toegang van aluminium tot het lichaam via de darmen enigszins onderzocht. Andere manieren waarop aluminium het lichaam kan binnendringen, zoals via de huid, neus, longen en vaccins, zijn nauwelijks onderzocht. Terwijl het transporteren van aluminium weg van de injectieplek door immuuncellen waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de soms ernstige bijwerkingen van vaccins, waaronder de dood.”

“Nanodeeltjes in het lichaam kunnen min of meer overal naartoe reizen, omdat er altijd wel gaten zijn waar zo’n deeltje doorheen kan. Aluminiumhydroxide, een adjuvant in heel veel vaccins, bestaat uit nanodeeltjes. Als het lichaam er grote hoeveelheden van detecteert, zoals het geval kan zijn na een vaccinatie, veroorzaakt dat vergiftiging op de injectieplek, en dat geeft de afweerreactie waar adjuvanten voor bedoeld zijn. Het stomme is alleen dat deze afweerreactie helemaal niets te maken heeft met de ziektekiem (antigeen) waartegen het afweersysteem antistoffen dient aan te maken.”

“De oude theorie voor een adjuvant is dat het een oppervlakte creëert waar het antigeen zich aan kan hechten. Zodra het geïnjecteerd wordt, zou het langzaam loslaten, zodat de immuuncellen het kunnen oppikken en het naar de lymfeklieren kunnen vervoeren, zodat er een proces van immuniteit ontstaat. Maar dat is maar een verhaaltje. Gedegen onderzoek laat zien dat adjuvanten helemaal niet nodig zijn voor antigenen. Zeker aluminium-adjuvanten niet. Aluminium-adjuvanten worden ook helemaal niet tegelijk opgenomen met de antigenen door de afweercellen tijdens de afweerreactie die adjuvanten veroorzaken. En
er zitten honderdduizenden keren meer adjuvanten in vaccins dan antigenen.”

Christopher Exley tegen filmmaker Del Bigtree : "Ik krijg doodbedreigingen op internet sinds ik me met autisme-onderzoek ben gaan bezighouden. Zelfs mijn eigen universiteit van Keele werkt me tegen, tot in de hoogste rangen."
Christopher Exley tegen filmmaker Del Bigtree : “Ik krijg doodbedreigingen op internet sinds ik me met autisme-onderzoek ben gaan bezighouden. Zelfs mijn eigen universiteit van Keele werkt me tegen, tot in de hoogste rangen.”

“Of die studies door de farma niet peer reviewed zouden moeten worden door buitenstaanders? Veel wetenschappers ‘van buitenaf’ werken feitelijk ook voor de farma. We zijn allemaal mensen. Macht corrumpeert waarschijnlijk velen van ons. Dat gebeurt voortdurend. Ik zal zelf nooit gesponsord worden door de farma, want ik ben te eerlijk. Mijn onderzoeksgebied (aluminium) wordt compleet onderdrukt. Ik krijg mijn fondsen alleen uit filantropische bronnen.”

Farmaceut op universiteitscampus

“Ik krijg zelfs doodbedreigingen op internet sinds ik me met autisme-onderzoek ben gaan bezighouden. Zelfs mijn eigen universiteit van Keele werkt me tegen, tot in de hoogste rangen. Ik heb hier 26 jaar gewerkt, maar ik voel me hier niet langer meer thuis. Waarom? Tja, misschien heeft het feit dat er zich nu een farmaceut gevestigd heeft op onze campus er iets mee te maken.

Ik heb het mijn decaan op de man af gevraagd. Ik zei: ‘Ik snap het als jullie bepaald onderzoek dat ik doe niet op prijs stellen, omdat julie geld ontvangen van investeerders die hele andere belangen hebben. Maar zeg het me dan gewoon, zeg dat je mij op zich wel waardeert, maar dat er door mijn werk belangenconflicten ontstaan.’ Maar ze zeggen het me niet. Ze geven me alleen het gevoel dat ze me liever zien vertrekken.”

Het hele interview van de Amerikaanse filmmaker en vaccinatie-activist Del Bigtree met dr. Christopher Exley is hieronder te bekijken.

Bron: YouTube-kanaal “Keele University

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *