44 staten in de VS slepen samen Big Pharma voor de rechter vanwege ‘meerjarige samenzwering’ rond woekerprijzen medicijnen

Een waarschijnlijk verreikende rechtszaak werd afgelopen vrijdag ingediend door de procureurs-generaal van meer dan 40 staten in de VS. Zij beschuldigen een aantal van de grootste geneesmiddelenfabrikanten van het land van samenzwering om prijzen te verhogen, in sommige gevallen met meer dan 1.000 procent.

“We hebben hard bewijs dat de generieke geneesmiddelenindustrie een miljardenfraude op het Amerikaanse volk heeft gepleegd”, zei procureur-generaal William Tong van Connecticut, wiens staat het onderzoek leidde naar de praktijken van de bedrijven, in een verklaring.

“We hebben e-mails, sms-berichten, telefoongegevens en voormalige insiders van bedrijven die volgens ons een meerjarige samenzwering aantonen.”

De aanklacht noemt 20 grote geneesmiddelenfabrikanten – waaronder Pfizer, Teva, Novartis en Mylan – evenals meer dan een dozijn bedrijfsleiders, die worden beschuldigd van het  verdonkeremanen van bewijs  nadat de staten hun onderzoek in 2014 begonnen.

Winstpercentages die de farma hanteert

“De industriebrede afspraken beïnvloedden de prijzen van meer dan 100 generieke geneesmiddelen”, meldde de  New York Times   zaterdag, “inclusief lamivudine-zidovudine, dat HIV behandelt; budesonide, een medicijn voor astma; fenofibraat, dat een hoog cholesterolgehalte behandelt; amfetamine-dextroamphetamine voor ADHD .; orale antibiotica; bloedverdunners; kanker medicijnen; anticonceptiemiddelen; en antidepressiva.”

If you are angry about rising drug prices, you should be. Particularly because a major cause of price increases is illegal collusion by generic drug companies. The @COAttnyGeneral is joining with other AGs to hold these companies accountable. https://t.co/KWWY5kuQvQ— Phil Weiser (@pweiser) 11 mei 2019

Zoals de  Washington Post  meldde, beschuldigt het 465 pagina’s tellende rechtsgeding de leidinggevenden van de farmaceutische industrie van “consistent coördineren om onderzoek door de overheid naar medicijnprijzen te verhinderen”.

“Blijkbaar ontevreden over wat zij als een redelijke winst beschouwden en om het louter vermijden van prijserosie, begonnen Teva en haar mede-samenzweerders aan een van de meest flagrante en schadelijke prijsafspraken in de geschiedenis van de Verenigde Staten,” stelt de klacht.

Bron:
https://themindunleashed.com/2019/05/44-states-sue-pharma-giants-hike-drug-prices.html

. . .

7 reacties op “44 staten in de VS slepen samen Big Pharma voor de rechter vanwege ‘meerjarige samenzwering’ rond woekerprijzen medicijnen

  1. Dat wordt momenteel wel duidelijk dat wij burgers weer velen miljoenen te veel hebben betaald, wat wel weer in diversen zakkken terecht is gekomen. En het teveel betaalde krijgen wij nooit terug. Zo gaat het vandaag de dag in Nederland. Maffia Praktijken. Groet, Frans Verbeek.

    1. De burgers worden mee bedrogen door onze regeringen die hun zakken mee vullen van de pharmaceutische industrie die veel gaan lobbyen bij onze politiekers en alzo mede de prijzen op te drijven en ook dat homeophatie moet uit geschakeld word , het is een bende op grote schaal , zelfs op de voedings industrie , wat miserie eten we niet waarvan de mensen ziek worden. Tot zo ver mijn citaatL

  2. Flink de grond in trappen en veel gevangenis straffen geven aan de corrupten gekken en totaal uitschakelen
    En tot acceptabelen prijzen voor deze middelen vragen en ook flinken boeten geven zou op zijn plaats zijn

  3. Scandalous. A lot of research is sponsored with community money. When finally a drug is made, the sponsors have ta pay millions to obtain the drugs.

  4. Heel goed dat dit gebeurd onder Trump. Bij Clinton was dit NOOIT GEBEURD.Z Criminelen zijn het, deze medische maffiosi met hun dood en verderf, zoals Peter Goetsche feilloos aantoonde in zijn boek Dodijke medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *