Giechelen en vreugdesprongetjes: ratten zijn dol op verstoppertje

Ratten

Nieuw onderzoek uit Duitsland heeft aangetoond dat ratten dol zijn op verstoppertje spelen. Dat ratten sociale en intelligente diertjes zijn was al langer bekend, maar dat ze stapelgek zijn op vertoppertje, was voor de onderzoekers nieuw.

Voor het onderzoek begaven de onderzoekers zich twee weken lang in een kleine ruimte met dozen en andere obstakels waarachter ze zich konden verstoppen, waarna er een rat losgelaten werd om hem of haar te zoeken (of de ratten hierbij ook eerst tot 10 moesten tellen is niet bekend).

Hihi!

De ratten zochten vervolgens alsof hun leven ervan afhing, en zodra ze de onderzoeker gevonden hadden, maakten ze vreugdesprongetjes of giechelden ze van plezier. Om dit giechelen te meten, werd er speciale apparatuur gebruikt. Het lachen van ratten is namelijk zo hoog dat mensen het niet kunnen horen.

In het begin werden de ratten na het ‘buten’ van de onderzoeker beloond met wat water of voedsel, maar dat bleek helemaal niet nodig: ook met alleen een aai over hun bolletje speelden de ratten het spel met het grootste plezier.

Bron: AD.nl

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *