Frans echtpaar poseert trots met jachttrofeeën, wordt gedwongen supermarkt te verkopen na publieke woede

Een Frans echtpaar, eigenaar van een supermarkt, heeft online voor veel woede gezorgd.

Het stel poseert trots met hun jachttrofeeën: een nijlpaard, een leeuw, een zebra, een luipaard en zelfs een krokodil.

De franchisegever, Super U, heeft hun vertrek aangekondigd.

De foto’s dateren uit 2014 en zijn afgelopen week viraal gegaan in Frankrijk. Ze werden genomen tijden een safari-jacht in Afrika, waar Martine en Jacques Alboud aan deelnamen.

Er werd online met woede gereageerd op de foto’s. Mensen riepen op tot een boycot van de supermarkt en stuurden zelfs doodsbedreigingen.

De franchisegever gaf aan dat de beelden “compleet het tegenovergestelde zijn van onze waarden”, aldus The Daily Mail.

Afgelopen dinsdag liet Super U, een grote supermarktketen met meer dan 1000 winkels, weten dat het echtpaar per direct zal vertrekken.

Wreed

De jacht op wilde dieren is een veelbesproken onderwerp volgens The Daily Mail. Tegenstanders vinden dat het wreed is en de dierenpopulatie in gevaar brengt.

Voorstanders daarentegen zeggen dat hun werk – en voornamelijk het geld wat ermee gepaard gaat – juist een “bijdrage levert aan de instandhouding van bedreigde diersoorten”.

Enkele van de misselijkmakende foto’s zijn hieronder te zien.

Bron: Ongelooflijk.co, The Daily Mail

. . .

3 reacties op “Frans echtpaar poseert trots met jachttrofeeën, wordt gedwongen supermarkt te verkopen na publieke woede

 1. vreselijk, misselijkmakende foto. Die vrouw,, als het tenminste een vrouw is, zij, als vrouw geeft leven, daar staat de vrouwelijke energie voor en de foto toont dat zij haar vrouwelijke gave niet waard is.
  De mannen op de foto zijn niet wijzer, zij zijn niet boven hun broekriem uitgegroeid, hebben dus nog heeeeel veeeel te leren, dus zinloos om daar wat woorden aan vuil te maken, maar die vrouw? die moet weer opnieuw incarneren om te doen waar ze voor kwam op onze mooie gaia. Foei wat een schande. Een gemiste kans, helaas…

 2. Ik woon zelf in Frankrijk, de lokale bevolking is geen haar beter en de meeste jagers schieten alles wat beweegt overhoop.
  Het vlees wordt dan verkocht om de jacht van te kunnen betalen.
  Dieren worden uitgezet om ze af te knallen, just for the fun.
  Fazanten, reëen, zwijnen worden voor slechts dat doeleinde gefokt.
  La France anno 2019……..

  Groet,
  Jos

 3. Wat vind ik dit oneervolle daden. Een oneerlijke, laffe strijd, als je op veilige afstand staat te schieten op een kansloos dier dat het recht heeft ongestoord in zijn eigen omgeving te leven.
  Anders is het wanneer je jezelf met je blote handen hebt moeten verdedigen tegen een onverwachte aanval van zo’n dier. Als je dat kunt navertellen mag je best een beetje trots zijn, maar zelfs dan zou ik het gedode dier niet als een ’trofee’ kunnen beschouwen. Heb hier geen enkel respect voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *