Anastasia’s voorspelling komt uit: aantal ecodorpen in Rusland (en daarbuiten) geëxplodeerd

Anastasia

In 1996 publiceerde de Russische ondernemer Vladimir Megre het boek “Anastasia”.

Hierin beschrijft hij het volgens hem waargebeurde verhaal over hoe hij tijdens een handelsreis over de rivier de Ob in Siberië een paar jaar eerder een jongedame genaamd Anastasia tegenkwam, die hem meenam naar de plek waar zij woonde op de Russische taiga. Dat bleek niet in een huis te zijn, maar middenin de natuur, omringd door dieren.

Zij was opgegroeid zonder ouders, maar wel onder de hoede van haar beide grootvaders, die een oogje in het zeil hielden terwijl hun kleindochter zich ontwikkelde. Aangezien zij nooit de opvoeding of indoctrinatie gekend had van buitenaf die de meeste andere kinderen wel krijgen, had zij geleerd om te communiceren met de natuur, met dieren en met allerlei spirits.

Vladimir Megre en zijn eerste boek "Anastasia"
Vladimir Megre en zijn eerste boek “Anastasia”

Buitengewone vermogens

Hierdoor beschikte zij over een grote wijsheid, en eigenschappen die de meeste andere mensen niet hebben. Zo kon zij krachten aanroepen die haar te allen tijde beschermen (wat o.a. van pas kwam toen de Russische regering lucht kreeg van haar buitengewone vermogens en experimenten op haar wilden uitvoeren), kon zij telepathisch communiceren en kon zij via een soort “buis” die zij met haar gedachten creëerde, alles bekijken wat er waar ook ter wereld gebeurde.

Een soort ‘remote viewing‘ dus, maar dan zonder enig verlies van kwaliteit in de beelden. Megre mocht zelfs af en toe meekijken.

Megre was gefascineerd door haar en bracht verschillende periodes met haar door (en schijnt dit nu nog steeds te doen). Zij zei dat hun ontmoeting voorbestemd was en dat hij alles wat hij van haar leerde, ooit in een boek zou opschrijven. Dit zou de mensheid als geheel helpen om zich verder te ontwikkelen.

Ze vertelde hem over de relatie tussen mens en natuur, het universum en God en legde uit hoe de problemen die mensen nu vaak ondervinden op het gebied van o.a. levensstijl, onderwijs, voeding, spiritualiteit, liefde en seks verbeterd konden worden.

Hoewel Megre zichzelf absoluut niet zag als schrijver en zelfs vond dat hij er een beroerde schrijfstijl op nahield, kwam haar voorspelling toch uit, omdat Megre al het gebeurde simpelweg niet voor zich kon houden.

Inmiddels zijn we meer dan 10 boeken en meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren verder, die vooral onder spirituele mensen wereldwijd soms insloegen als een bom.

In de boeken legt Anastasia, die nooit gefotografeerd wil worden omdat zij zegt dat dat energetisch nadelige gevolgen voor je kan hebben, uit dat de ideale manier van samenleven voor een mens is om zelfvoorziend en duurzaam met zijn eigen dierbaren samen te wonen op een stukje land van ongeveer één hectare groot.

Kin domein in aanbouw
Kin domein in aanbouw

‘Kin domeinen’

Hierop verbouwt hij zijn eigen groente en fruit, kan er wat vee houden en ruilt hij alles wat hij heeft met de bewoners van andere familiedomeinen (“Kin domeinen“).

Nu in 2019, zo’n 23 jaar later, blijkt dat deze boodschap niet aan dovemansoren gericht was. Wereldwijd, maar vooral in Rusland zelf, zijn de uit “Kin domeinen” bestaande ecodorpen als paddestoelen uit de grond gesprongen.

Op dit kaartje alleen al zijn er honderden te vinden.

Ze organiseren regelmatig onderlinge ontmoetingen, organiseren concerten, markten en andere evenementen en leven zoveel mogelijk in liefde en harmonie met elkaar.

Lokale autoriteiten staan het ontstaan van zulke communities vaak oogluikend toe, omdat het zorgt voor leven in de brouwerij op het platteland waar verder juist vaak een leegstroom te zien is, en omdat de bewoners meestal geen vlieg kwaad doen.

Buitenlanders zijn er ook welkom, zolang je maar je eigen steentje bijdraagt aan de gemeenschap. Het krijgen van een permanente verblijfsvergunning is vaak lastig in Rusland, maar een visum voor 3 maanden is makkelijker te krijgen.

Sommige westerlingen kiezen ervoor om zich op basis van een tijdelijk visum permanent in een Russisch ecodorp te vestigen, omdat de Russische autoriteiten nauwelijks aan handhaving schijnen te doen op dit gebied.

Prettig klimaat

Vooral ecodorpen in de meest zuidelijke regio’s van Rusland zijn populair, omdat deze soms op dezelfde lengtegraad liggen als bijvoorbeeld Frankrijk en dus een prettig klimaat kennen.

Ook op de sociale media zijn de ecodorpen actief, zoals op Facebook. Dit gebeurt veelal onder naam “Rinkelende dennen van Rusland“, vanwege krachtige helende eigenschappen die Anastasia toedicht aan de vruchten van de cederboom zodra deze een volwassen leeftijd bereikt heeft (en gaat “rinkelen”).

Ook Vladimir Megre zelf is op inmiddels bijna 70-jarige leeftijd nog behoorlijk actief op het internet, o.a. op Facebook, YouTube en zijn eigen website.

Probleem voor veel ecodorpen is wel nog steeds dat het soms lastig kan zijn om deze stukken land ook officieel geregistreerd te krijgen als eigendom van het ecodorp, vanwege de ingewikkelde wetten op dit gebied in Rusland en de veel voorkomende corruptie onder bestuurders.

. . .

16 reacties op “Anastasia’s voorspelling komt uit: aantal ecodorpen in Rusland (en daarbuiten) geëxplodeerd

 1. Mooi he…! zoals leven bedoelt is
  Kijk ook eens op http://www.ecominded.net
  Her kun je o.a. non-gmo heirloom seeds en Siberian cedar nut produkten bestellen en ondersteun je de kin domains (fairtrade)
  Het is de hoogste tijd voor ommekeer
  Vanuit Rusland komt de vrede

  Hartsgroet vanuit ‘mijn’ Kin domein
  Margie

 2. Dus toch mensen, geweldig. Ik heb alle boeken van Vladimir Megre over Anastasia, gekocht en meerdere malen gelezen. Boeiend en naar te verwachten valt, zal deze manier van leven een ommekeer in de economie van alle landen ter wereld kunnen betekenen.

 3. Ik ben verheugd dat op het platteland van Rusland, de dorpen zo bloeien. Ik heb 9 boeken over Anastasia gekocht en gelezen.
  Het is fantastisch hoe dat beschreven wordt.
  Hier in Drente zijn ook mensen bezig met de ideeën van Anastasia.
  Hoever ze zijn weet ik niet, want ik ben de laatste tijd met andere zaken bezig.
  Toch wil ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.
  Daarom stuur ik ook deze reactie.

 4. Idd is een groepje mensen in Drenthe bezig met een Anastasia buurtschap genaamd Deelschelanden. De kerngroep bestaat al zo’n 12 jaar. Inmiddels 7,5 hectares agrarische grond aangekocht. De bestemmingsplanwijzigingen gaan in september naar de gemeente die vóór is, evenals de provincie. Serieuze geinteresseerden die iets te bieden hebben kunnen met mij contact opnemen voor meer info. Hartelijke groet, Ireen

  1. Wat de Deelschelanden doen is niet een Anastasiadorp. Het is Deelsche landen. Je bent niet goed geïnformeerd Ireen over de ware aard van deze groep mensen.

   1. Ik ken de groep van Deelschelanden 11 jaar en de boeken van Megre langer, ik lees ze nog steeds weer opnieuw. Ik ken ook vele initiatieven voor eco- en Anastasiadorpen in Nederland. Voor mij is Deelschelanden niet anders dan een Anastasiadorp, meer dan elk andere die ik ben tegengekomen. Misschien niet voor jou, maar ieder gemeenschap doet het op zijn eigen manier, met de mensen die zich voelen erbij te moeten zijn. Zo zijn er vele Anastasiadorpen (bv in Rusland) die allen uniek zijn en een andere sfeer hebben, andere keuzes maken. Gelukkig maar; zo is er op aarde voor een ieder te kiezen. Diversiteit is rijkdom. Quibes, jij zult je eigen Anastasia gemeenschap vinden en er in liefde leven, zoals jij dat wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *