Nederlander vindt status en bezit minst belangrijk

Vriendschap

Uit een door coaching company Buttons uitgevoerd onderzoek naar de drijfveren van Nederlanders blijkt dat de Nederlander het meest hecht aan verbondenheid en vriendschap.

Op de tweede plaats komt plezier en onafhankelijkheid komt op de derde plaats.

Status en bezit staan helemaal onderaan de drijfverenladder.

Drijfveren bepalen het willen, denken en doen van mensen. En onze dominante drijfveren zeggen alles over waar we naar streven en waar we gelukkig van worden Ze geven ons energie en we geven er graag energie aan.

Onze drijfveren staan aan de basis van ons menszijn. Ze bepalen uiteindelijk hoe we naar de wereld kijken en hoe we ons hierin gedagen. Ze bepalen ons doen, denken en willen.

Het afgelopen jaar namen ruim vierduizend mensen deel aan de gratis versie van de online drijfverentest van Buttons. Deze visuele assessment geeft aan de hand van 24 concrete drijfveren, snel inzicht geeft in wat mensen beweegt. De uitslagen van deze tests vormden de basis voor het drijfverenonderzoek.

Verbondenheid, plezier en onafhankelijkheid

De gemiddelde Nederlander streeft naar verbondenheid en vriendschap. We horen bij elkaar en we zijn er voor elkaar.

Op de tweede plaats staat de drijfveer plezier. Gezelligheid, humor en een positieve instelling vinden we dus ook belangrijk.

Op de derde plaats staat onafhankelijkheid. We houden van onze vrijheid, we willen kunnen gaan en staan waar we zelf willen en we laten ons liever niet te veel beïnvloeden door anderen.

Het minste worden de Nederlanders gedreven door status en eigendom.

Bron: Buttons.com

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *