Levi’s ontdekt manier om hennep zacht te maken, waardoor katoen minder nodig wordt

Hennep

Nadat Presdent Trump het verbouwen van hennep (en het produceren van CBD-producten) in de VS afgelopen december legaliseerde, is de hennep-industrie daar geëxplodeerd. Rapporten schatten dat er rond het jaar 2026 al meer dan 10 miljard in zal omgaan.

Hennep is een zeer veelzijdig natuurproduct met volgens sommige schattingen meer dan 50.000 verschillende toepassingen, waaronder brandstof, medicijnen, touw, ijzersterke en goed isolerende bouwmaterialen, én: duurzame kleding.

Jeans

Dat laatste is ook de spijkerbroekenfabrikant Levi Strauss & Co. niet ontgaan, en daar heeft men nu een belangrijke nieuwe stap gezet met hennep. In samenwerking met het duurzame (kleding-)bedrijf Outerknown en enkele Europese bedrijven heeft men een manier gevonden om het stugge hennep zacht te maken. Het resultaat is een nieuwe stof die voor 31% uit hennep bestaat en voor 69% uit katoen.

Enthousiast

Bedrijfsleider Paul Dillinger zei dat hij enthousiast is over de innovatie., want de toevoeging van hennep maakt het mogelijk om kleding te maken op een meer duurzame manier.

We gaan van een kledingstuk dat 3.781 liter vers water nodig heeft om te produceren, naar 2.655 liter. Dat is dus een besparing van rond de 30%, en dat tikt aan.

Hennep: binnenkort ook bij jou in de kledingkast?

Bron: Businessinsider.com

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *