Gigantische dubbele graancirkel ontdekt in Frankrijk

De mysterieuze makers van graancirkels lijken dit jaar Frankrijk ontdekt te hebben.

Nadat er al eerder een ‘ongebruikelijke’ graanformatie werd aangetroffen bij het plaatsje Moisselles boven Parijs, is er gisteren een nieuwe formatie gevonden bij het dorp Saint-Hippolyte, gelegen in de Elzas in het oosten van Frankrijk, aan de voet van de Vogezen. En niet zo’n kleintje ook!

Het enorme patroon van in totaal ongeveer 200 meter lengte spant zich uit over twee velden waar een greppel tussendoor loopt. Ze zijn niet aan elkaar verbonden, dus je zou eigenlijk kunnen spreken van een dubbele graanformatie.

Stomverbaasd

De stomverbaasde eigenaar van de tarwevelden, een boer genaamd Thomas Jehl, wist aanvankelijk niet wat er aan de hand was toen hij ter plaatse kwam.

Een collega belde me op,” zegt hij. “Aanvankelijk kon ik niet zien wat het was. Pas toen ik naar een hoek van Kasteel Haut-Kœnigsbourg hier vlakbij liep en het wat meer van bovenaf bekeek, kon ik zien wat een deel ervan voorstelde.

De geometrische cirkels beslaan zo’n 30 are van het veld dat in totaal drie hectare groot is.

Het is niet lelijk om te zien,” vindt Jehl. “Het is best mooi, maar ik kan er niet blij mee zijn dat ik een deel van mijn oogst nu waarschijnlijk verloren heb.

Hij zegt dat hij geen idee heeft wie er achter de graancirkels zitten. “Ik weet niet eens wanneer het gemaakt is, ik denk ergens tussen afgelopen weekend en woensdag.

Hij zegt dat hij nog niet weet of hij een klacht zal indienen.

In de onderstaande video zijn meer mooie beelden van de graancirkel te zien.

Bron: Cropcircleconnector.com, France.tv

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *