Gletsjerpark VS verwijdert stilletjes bordjes met “Verdwenen in 2020”

Glacier National Park

Ambtenaren van het Glacier National Park in Montana (VS) hebben stilletjes bordjes, films en brochures aangepast die bezoekers eerder vertelden dat de gletsjers van het park naar verwachting allemaal zouden zijn verdwenen tegen 2020 of 2030.

In de afgelopen jaren verkondigde de National Park Service op verschillende plekken prominent dat alle gletsjers in het park snel wegsmelten. Maar nu lijken de functionarissen niet meer zo zeker te zijn van hun zaak, hoewel ze het publiek hier nergens van op de hoogte brengen.

Teams van Lysander Spooner University die elk jaar in september naar het park gaan, hebben vastgesteld dat de beroemdste gletsjers van het nationale park, zoals de Grinnell-gletsjer en de Jackson-gletsjer, juist lijken te zijn gegroeid.


De Jackson Glacier is het afgelopen decennium met misschien wel 25% gegroeid

Lampjes

Middenin het bezoekerscentrum bij St. Mary staat een groot driedimensionaal diorama dat de gletsjers als lampjes laat uitgaan om aan te tonen hoe snel ze verdwijnen. Bezoekers kunnen op een knop drukken om te ervaren hoe de kijkkast in het jaar 1850 nog als een kerstboom oplichtte, om vervolgens steeds verder uit te doven totdat het volledig donker wordt.

In september 2018 stond er bij het diorama nog een bordje met de bewering dat de gletsjers naar verwachting tegen 2020 volledig zouden zijn verdwenen (zie onderstaande video).

Dit bordje werd de afgelopen maanden echter stilletjes vervangen door een nieuw bordje, dat nu zegt dat de gletsjers zullen verdwijnen “tijdens toekomstige generaties“.

In de onderstaande video betrapt een bezoeker het centrum ‘op heterdaad’.

Niet alleen dit bordje is aangepast; bijna overal in het park zijn de eerdere claims van het park over de op handen zijnde verdwijning van de gletsjer vervangen door meer genuanceerde berichten.

Nu wordt er o.a. gesteld dat “iedereen het erover eens is dat de gletsjers smelten” en dat het smelten “steeds harder gaat“.

Media zwijgen

De vroegere claims van het park over 2020 kwamen uitgebreid aan bod in de media, zoals de New York Times, National Geographic en andere internationale nieuwsbronnen.

Geen enkel medium heeft tot nu toe bericht over de ogenschijnlijke stabilisatie of zelfs het herstel van de gletsjers in het afgelopen decennium.

De schrijver van het bronartikel heeft sinds september 2015 een open weddenschap van 5.000 dollar aangeboden aan iedereen die durft te beweren dat de gletsjers van Glacier National Park inderdaad weg zullen zijn in (uiterlijk) 2030.

Tot op de dag van vandaag is er niemand op zijn aanbod ingegaan.

Bron: Zerohedge.com

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *