Nieuw wereldwijd onderzoek toont aan: niet-gevaccineerde kinderen zijn gezonder dan gevaccineerde

Kinderen

De laatste tijd is er in Nederland en andere landen veel te doen om vaccinatieprogramma’s. Sommige kinderdagverblijven weren niet-gevaccineerde kinderen en in Den Haag en de reguliere media wordt er hier en daar zelfs al gesproken over het verplicht laten inenten van kinderen.

Men lijkt er over het algemeen klakkeloos vanuit te gaan dat het nut van vaccineren onomstotelijk vaststaat. Opvallend hierbij is dat veel (historische) wetenschappelijke gegevens genegeerd worden.

Statistieken op basis van de wetenschappelijke literatuur laten namelijk zien dat vrijwel alle ziektes waartegen tegenwoordig ingeënt wordt al lang en breed op hun retour waren op het moment dat de vaccinatieprogramma’s in de jaren ’50 geïntroduceerd werden. Dit was waarschijnlijk te danken aan de komst van betere riolering, schoon kraanwater, een gezonder voedselaanbod en andere factoren die de leefstijl van mensen verbeterden.

Belangrijkste vraag

Maar ook de allerbelangrijkste vraag in deze discussie
wordt vrijwel nooit gesteld: zijn gevaccineerde kinderen eigenlijk wel gezonder dan niet-gevaccineerde?

De farmaceutische industrie, die vereweg het grootste deel van al het medisch-wetenschappelijk onderzoek in de wereld aanstuurt en bekostigt, weigert stelselmatig om dit te onderzoeken. Dat is aan de ene kant misschien ook wel begrijpelijk, want de farma is een commerciële bedrijfstak die niets te winnen heeft bij zo’n onderzoek.

Er worden momenteel immers ieder jaar al miljarden verdiend aan de vaccins die men produceert, dus het risico dat genomen zou worden als men tot een dergelijk RCT-onderzoek (gerandomiseerd onderzoek met controlegroep) overging, zou de belangen wel eens ernstig kunnen schaden.

Dus wordt er bij iedere suggestie tot zo’n onderzoek gerepliceerd dat het “niet ethisch” zou zijn om de controlegroep hun vaccins te onthouden.

Op suggesties om als controlegroep dan kinderen te gebruiken die door hun ouders nu al niet gevaccineerd laten worden, bijvoorbeeld uit geloofsovertuiging of omdat men de inhoud van vaccins niet vertrouwt, wordt simpelweg niet ingegaan.

Onafhankelijk onderzoek

De weerzin die de farma heeft om het ‘succes’ van vaccinatieprogramma’s te onderzoeken lijkt te worden gerechtvaardigd door het weinige onafhankelijke onderzoek dat er tot nu toe gedaan is naar de gezondheid van gevaccineerde kinderen t.o.v. niet-gevaccineerde.

Studies in o.a. de VS en Nieuw-Zeeland lieten zien dat niet-gevaccineerde kinderen veel minder last hadden van o.a. autisme, allergieën, astma, ADHD, epilepsie, leerproblemen, zenuwziekten en andere chronische aandoeningen dan kinderen die wel gevaccineerd waren.

Rashid Buttar, een vooruitstrevend Amerikaans arts en schrijver, wilde graag meer duidelijkheid hebben over deze materie. Hij is enkele jaren geleden een groot onderzoek gestart op internet waar iedere ouder wereldwijd aan kan meedoen.

In dit interview vertelt Dr. Buttar meer over dit onderzoek (vanaf 1.02:20).

Online enquête

In de korte online enquête worden vragen gesteld als:

Heeft uw kind vaccins ontvangen en zo ja, hoeveel?

Heeft uw kind last van chronische aandoeningen?

Heeft uw kind een oorsprong of achterstand in zijn ontwikkeling t.o.v. leeftijdsgenootjes?

Bent u op de hoogte van het feit dat vaccins vaak ingrediënten bevatten die door de EPA (Environmental Protection Agency) als giftig beschouwd worden, zoals kwik, nikkel en formaldehyde?

Inmiddels is er al bijna tienduizend keer gehoor gegeven aan deze oproep, en mag er dus gesteld worden dat er waarschijnlijk sprake is van een representatief onderzoek.

Resultaten

De resultaten zijn voor iedereen te bekijken, en ze liegen er niet om.

Enkele grafieken:

Heeft uw kind last van chronische ziektes?

Gevaccineerd:

Niet-gevaccineerd:

Gebruikt uw kind medicijnen of heeft het dat in het verleden gedaan?

Gevaccineerd:

Niet-gevaccineerd:

Ligt uw kind voor of achter in ontwikkeling t.o.v. leeftijdsgenootjes?

Gevaccineerd:

Niet-gevaccineerd:

Conclusie

Kortom, deze statistieken geven allerminst aanleiding voor de politiek en medische autoriteiten zoals het RIVM om aan te dringen bij de bevolking om toch vooral méér te gaan vaccineren.

Misschien een idee voor het RIVM om zelf ook zo’n grootschalig onderzoek op te zetten dat representatief is voor Nederland?

. . .

8 reacties op “Nieuw wereldwijd onderzoek toont aan: niet-gevaccineerde kinderen zijn gezonder dan gevaccineerde

 1. Ik ben polio patient…. Omdat in mijn tijd er nog geen vaccinatie was..
  Je hele leven strijden… Geweldig dat u dat uw kind aandoet!!
  Ik gun het niemand…. Laat inenten als het kan!!!!

 2. Beste Hilda Beumkes, ben je op de hoogte van het feit dat er op dit moment een polio achtige ziekte is, AFM, en dat ondanks het vaccineren. Gek genoeg wordt AFM ook nog eens veroorzaakt door de zelfde virus groep als polio (EV-D68), lijkt op de MRI ook op polio maar heet nu geen polio maar AFM. Dit virus zorgt in 99.9 van de gevallen voor een flinke verkoudheid. Wat natuurlijk niet weg neemt dat het vreselijk is als het bij een klein percentage mensen goed mis gaat. Ik vraag mij persoonlijk serieus af waar deze naamswijziging, van polio naar AFM, vandaan komt. Aangezien het om het zelfde virus gaat (EV-D68) en dezelfde klachten als bij polio, maar dat terzijde. Dit alles staat, wat mij betreft, helemaal los van het feit dat na tientallen jaren vaccineren er echt wel eens duidelijkheid mag komen wat vaccineren met de algemene gezondheid van kinderen/mensen doet.

 3. Polio leek een enterovirus te zijn wat na infectie bij 98% van de mensen geen symptomen vertoonde. Dit rechtvaardigt niet het vaccineren ertegen van de gehele bevolking met alle risico’s van dien op complicaties. Als echte wetenschap zou worden bedreven zou men moeten onderzoeken wat er aan de hand was bij die individuen waarbij dat wel tot verlammingen leidde. Het destijds veel gebruikte en neuurotoxische DDT zou de grootste causale factor zijn.

 4. Allemaal Story en Weekend verhalen. Geen enkel gerenomeerd onderzoek of universiteit wordt aangehaald. Allemaal hear say verhalen. Schandalig.
  Het merendeel van de medicijnen wordt op de universiteiten ontwikkeld, veel al samen met farmaceuten. Daarna volgt OVERHEIDS onderzoek. Meestal zo lang, dat patiënten vaak roepen:”Geef PVD die medicijnen vrij!!”

 5. HPV vaccin is er binnen n jaar doorgedrukt en is nooit onderzoek nasr gedaan of wordt onder t tapijt geveegd. Bovendien lopen universiteiten en ziekenhuizen op gelden van big pharma dus hoe betrouwbaar is dat? Bayer voor de zogenaamde onafhankelijke universiteit van Wageningen. Ha, die nu met monsanto samen is gegaan.

 6. Ik ben nooit gevaccineerd. Ik heb alle kinderziektes vier keer gehad “heb in kindertehuizen gewoond”, heb daarna nog de Spaanse en Russische griep gehad en heb sinds 1990 helemaal nergens meer last van. Ik heb geen griep, ben nooit meer verkouden en van alle andere kinderziektes ook nooit meer last gehad. En als ik dan om me heen kijk naar al die mensen die wel gevaccineerd zijn en om de haverklap ziek zijn dan ben ik mijn ouders dankbaar dat ze mij niet hebben laten vaccineren. 😉

 7. een vooraanstaande wetenschapper….

  wikipedia

  “Rashid Buttar is an American osteopathic physician from Charlotte, North Carolina. He is known for his controversial use of chelation therapy for numerous conditions, including autism and cancer. He has been reprimanded by the North Carolina Medical Board for unethical treatment of patients………”

  niet 10000 kinderen onafhankelijk onderzoeken maar ouders online vragen (dat heet selection bias +++++)…. en dat is vooraanstaand onderzoek door een vooraanstaande wetenschapper….?????

  1. bijna alle pioniers in hun vak werden in het begin verketterd door hun vakgenoten, beste dirk. als je je eens serieus zou verdiepen in het werk van dr. buttar zou je zien dat hij enorm succesvol is met zijn aanpak, en volgens mij is dat de enige ware maatstaf voor een medicus. dus vandaar inderdaad een vooraanstaand wetenschapper.

   en wat betreft het bagatelliseren van het oordeel van de ouders zelf bij een bepaald ziektebeeld van hun kind of de oorzaak daarvan, ik denk dat dat precies één van de problemen is van het huidige medische systeem en waarom ze met lege handen staan bij zoveel (chronische) aandoeningen. zoals een wijs arts ooit zei: “ga bij het stellen van de diagnose voor een kind altijd als eerste af op het voorgevoel van de moeder”.

   als je wist hoe ontzettend vervuild het wetenschappelijke medisch-wetenschappelijke landschap is (zie o.a https://www.kankerverslagen.nl/het-probleem-met-de-wetenschap.php), zou je wel anders reageren denk ik..

   kees, BrekendNieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *