Rusland investeert in toerisme: trein naar de Noordpool

Trein naar de Noordpool

De eerste chartertrein naar het Noordpoolgebied van Rusland gaat op 5 juni van start met meer dan 90 toeristen uit St. Petersburg aan bood.

Momenteel lanceren we ons eerste project. Buitenlandse toeristen krijgen een kans om de witte nachten in St. Petersburg te zien, de noordelijke regio’s van Rusland te bewonderen en de werelderfgoederen van UNESCO te bezoeken,” aldus Leonid Petukhov, directeur van de “Far East Investment and Export agency”.

Nederlanders zijn erbij

Tijdens een 11-daagse reis stopt de trein in de Russische deelstaten Petrozavodsk, Kem, Moermansk en Nikel en ook in Kirkenes en Oslo in Noorwegen. Reizigers uit zeven landen, waaronder Nederland, zullen o.a. een bezoek brengen aan een van de grootste openluchtmusea in Rusland, het Kizhi-museum.

Ze zullen ook reizen naar de Solovetsky-eilanden, een archipel in de Onega-baai van de Witte Zee. Toeristen krijgen gidsen mee tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden.

In maart tekende het “Far East Investment and Export agency”-bureau een overeenkomst met de Duitse touroperator Lernidee Erlebnisreisen “om investeringen aan te trekken die naar de toeristische sector zullen worden geleid.

Bell Eiland, gelegen in Franz Josef Land, Rusland
Bell Eiland, gelegen in Franz Josef Land, Rusland

Een woordvoerder van Lernidee Erlebnisreisen zei dat er al reserveringen zijn voor de Arctische treinreizen voor 2020 – 2021, en dat de vraag naar de reis rijzende is.

Bron: https://www.rt.com/business/460793-russia-train-arctic-tourism/

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *