PvdD houdt hoor­zitting over bomenkap in Tweede Kamer

Bomenkap

Op initiatief van de Partij voor de Dieren gaat de Tweede Kamer maandag 3 juni in gesprek met experts en organisaties over de oorzaken en gevolgen van bomenkap in Nederland.

Er is de afgelopen tijd veel kritiek geweest op de kap van bomen door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Bomen worden om verschillende redenen gekapt; een deel van de kritiek richt zich op het kappen van bomen voor het halen van natuur- en klimaatdoelstellingen. Veel wetenschappers zijn van mening dat bomenkap meer impact op het klimaat heeft dan de stook van steenkool en negatief uitpakt voor de biodiversiteit. Ook worden vraagtekens gezet bij de huidige vorm van bosbeheer en houtoogst in de Nederlandse bossen.

Om de kennis over dit onderwerp te vergroten aan de vooravond van de nieuwe bossenstrategie van de regering, houdt de Partij voor de Dieren een hoorzitting met verschillende deskundigen. Marianne Thieme zal de bijeenkomst voorzitten.

Sprekers zijn:

  • Harrie Hekhuis, Staatsbosbeheer
  • Frits van Beusekom, oud-directeur bij Staatsbosbeheer
  • Bjorn van den Boom, Natuurmonumenten
  • Jaap Kuper, consultant natuurvolgend bosbeheer
  • Prof. dr. Martijn Katan, emeritus hoogleraar VU en eerste auteur KNAW visiedocument Biomassa 

Terugkijken

De hoorzitting is maandag van 10.30 tot 12.30 uur en zal in de loop van de middag integraal terug te kijken zijn via de website van de PVDD.

Bron:
https://www.partijvoordedieren.nl/nieuws/pvdd-houdt-hoorzitting-over-bomenkap-in-tweede-kamer

BrekendNieuws.nl

Naschrift BrekendNieuws.nl: Eindelijk, dat werd tijd! De afgelopen tijd heeft het onnodig kappen van bomen en bossen voor veel leed gezorgd onder natuurliefhebbers door heel Nederland. Dit was o.a. ook te zien in een onthullende uitzending van het KRO-NCRV-programma “De Monitor“. Met name ook het feit dat Nederlandse natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten , die de bossen eigenlijk zouden moeten beschermen, in de praktijk vrolijk mee blijken te doen aan de massale kap om hun eigen budgettaire tekorten aan te vullen, stuitte veel mensen tegen de borst.

. . .

1 reactie op “PvdD houdt hoor­zitting over bomenkap in Tweede Kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *