Amerikaanse leger verstuurt stoere tweet, krijgt duizenden hartverscheurende reacties terug

Amerikaanse soldaten

Na het plaatsen van een video van een jonge Amerikaanse rekruut die tegen de camera praat over hoe de dienst hem geholpen heeft zichzelf te verbeteren “als een man en een krijger”, twitterde het Amerikaanse leger:

“Wat voor invloed heeft het leger op jou gehad?”

Daar heeft men wellicht later spijt van gekregen, want vanaf dat moment stroomden de reacties binnen. Niet over hoe geweldig het is om in het Amerikaanse leger te dienen, maar juist over wat voor verschikkelijke dingen de soldaten daar allemaal meemaken.

“Mijn dochter is in het leger verkracht,”  schreef een respondent. “Ze brachten haar naar het ziekenhuis waar een volledig uit mannen bestaand personeel haar probeerde te overtuigen om de dader te matsen, omdat het zijn leven anders zou verpesten. Maar ze hield voet bij stuk. Wilde niet van wijken weten. Heeft haar tijd in Irak uitgediend. Lijdt nu aan PTSS.”

Ik heb de afgelopen 15 jaar bijna elke nacht dezelfde nachtmerrie gehad“, schreef een ander.

Tweet na tweet na tweet, werd de gelegenheid die het leger onbedoeld had geboden, door mensen aangegrepen om te beschrijven hoe zij zelf of hun geliefde door de mangel waren gehaald door een oorlogsmachine die nooit echt om hen gaf.

In dit artikel zullen we een aantal van deze reacties weergeven, deels om het publieke bewustzijn misschien te verhogen, en deels om deze reacties niet verloren te laten gaan in het geval dat de thread wordt verwijderd van Twitter in het kader van de zogenaamde ‘nationale veiligheid’.

“Iemand van wie ik hield, sloot zich aan bij het leger direct na de middelbare school, ook al smeekte ik hem dat niet te doen. Enkele maanden nadat zijn diensttijd was geëindigd, zagen we elkaar weer. Hij vertelde me dat hij van me hield en daarna schoot hij zichzelf door het hoofd. Als je ten koste van kinderen je imperialisme wilt bedrijven, behandel dan tenminste hun PTSS. “

Agent orange

“Nadat ik uit het buitenland terugkwam, kon ik me niet in grote menigten mengen zonder eerst een paar biertjes te nemen. Ik heb zenuwbeschadiging aan mijn rechteroor. Mijn vader werd blootgesteld aan ‘agent orange’ (een ontbladeringsmiddel dat vooral in Vietnam gebruikt werd – red.) die zijn longen, hart, lever en pancreas vernietigde en hem uiteindelijk vijf jaar geleden vermoordde. Hij was 49 en zal nooit mijn dochter ontmoeten. Ik drink nog steeds te veel en moet ’s avonds boodschappen doen en kan overdag niet werken omdat er te veel mensen zijn.’

“De vader van mijn beste vriend, toen ik op de middelbare school zat, had in het leger gediend. Hij worstelde 30 jaar met onbehandelde PTSS en ernstige depressie, maar vertelde nooit iets aan zijn familie. Op kerstavond van 2010 ging hij naar hun schuurtje om de cadeautjes te pakken en schoot zichzelf in zijn hoofd. Dat was de eerste begrafenis die ik bijwoonde waarbij ons de doodsoorzaak en de redenen eromheen verteld werden. Ik ging naar huis vanuit de dienst, vroeg wat rond en merkte dat de meeste begrafenissen die ik eerder had bijgewoond, veroorzaakt zijn door onbehandelde gezondheidsproblemen vanwege het dienen in het leger.”

Zelfmoord

“Ik ontmoette een gast die Christian heette en die in Irak gediend had. Hij was cool, had zijn eigen plek waar hij vaak feesten organiseerde. Mijn beste vriendin in die tijd begon met hem te daten, dus we hebben een weekend doorgebracht in zijn huis. Na een feestje haalde hij om 6 uur ’s morgens zijn laptop tevoorschijn. Hij begon ons wat foto’s van zijn tijd in het leger te laten zien. Foto’s met een stelletje kerels, glimlachen, lachen. Het was cool. Toen liet hij ons ons foto’s zien van een paar kleine kinderen. Zijn ogen werden helemaal donker. Ik dacht: is hij high of zo? Maar hij legde heel kalm uit dat al die kinderen nu dood waren. ‘Maar zo is oorlog,’ zei hij. ‘Dode kinderen en verder niets om te laten zien, behalve een militaire oorkonde.’ Christian pleegde 2 maanden later zelfmoord. “

“Ik hoop tot God dat het leger genoeg lef heeft om deze reacties te lezen en te beseffen hoe slecht onze mensen worden behandeld. Dank u en God zegene u allen in deze thread, en uw dierbaren die ook lijden.”

Er zijn er nog heel veel meer reacties te lezen op Twitter .

Bron:
https://themindunleashed.com/2019/05/us-army-twitter.html

. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *